Referat: IF Warta - Solängen BK Juniorer

Härlig dag för en söndagsmatch på blåsiga Sälöfjordsplan.
Vi åker ut med 14 starka killar till denna matchen.
Efter plattmatch mot Dalen/KFF var laget revanchsuget.

Vi möter ett IF Warta som är väldigt individuelt skickliga och första halvlek är en hyfsat jämn historia med lite fördel oss. Vi lyckas få dom dit vi vill många gånger men de visar sig att de ibland på skicklighet löser de ändå. Och de är något vi tränare kan köpa att vi gör allt rätt men att våra motståndare kommer igenom på skicklighet. Men vi ogillar när våra motståndare komemr igenom på slarv och lathet från oss. Men detta skedde inte idag. Då laget var taggade och på tårna.

1-0 kommer en superlacker djupledsboll från Simon Al-ghaffari som Enzo Dias hinner före sin back och för målvakten som är påväg ut. Han drar till med ett klassavslut över målvakten och bortre krysset. 1-0 känns väldigt rättvist.
Man står och väger de känns som vi har ganska bra kontroll på matchen när vi gör ett misstag i backlinjen som resulterar i 1-1 lite orättvist enligt vårt tycke.

Men vi går in i paus och känner oss rätt nöjda med vår prestation. Framförallt för att vi börjar gå dit i våra närkamper och att vi får våra motståndare dit vi vill.

Andra halvlek är en styrke demonstrationfrån vår sida. Vi är starkare på varje position och vinner bollen om och om igen på mitten. Killarnas försvarspel gör att de skapar chanser genom att vinna bollen högt. Warta-spelarna blir mer och mer frustrerade, detta givetvis till vår fördel.
Detta resulterar givitvis i att vi tar ledningen denna gången genom vår fantatiskt duktiga 05:a Erik Cedervall som än så länge varit en gigant varje minut han tillbringat med U19. Denna gången på en ett inlägg från Bleon.(En kopia av målet han gjorde på samma plan för 2 veckor sedan mot samma förening men då U16) Ett fint förarbete av Bleon.
3-1 gör Enzo Dias efter att Emanuel vunnit bollen och lagt den på djupet.
Vi fortsätter att vinna bollen högt och skapa chanser hela halvleken. Vi spelar drygt i försvaret och vågar att rulla boll de går vi får den. Simon Hildell och Joel Hejlemo är klippor under alla 90 minuter som spelas. Som ledare är de en är man trygg när dessa 2 finns där och löser varje situation. Simon Al-ghaffari gör sin bästa match för året, och då har han varit väldigt bra tidigare. Han är så sjukt jobbig att möta. Vinner bollen och skapar chanser för sina lagkamrater. Vid sin sida har Pontus som är en förebild i allt han gör på planen och Emanuel inte gör ett fel någonsin.

Alla 14 killar gör en kanon match. Så solar idag kommer bli annorlunda!! Alla kommer att få idag Gjorde ni oss ledare stolta att kunna kalla oss era ledare! <3 <3< 3

3 Solar: Simon Al-ghaffari och Simon Hildell
2 Solar: Joel Hejlemo, Emanuel, Erik C, Pontus, Enzo
1 Solar: Isak O, Max, André, Bleon, Joel E, Jonte B och Axel O

TACK för idag killar! Ni visar ett grymt engagemang och vilja att vinna, Kul att se er spela fotboll igen!